Jaguar Land Rover priprema novu modelnu obitelj – Road Rover

Jaguar Land Rover priprema novu modelnu obitelj – Road Rover

Ako je vjerovati inače dobro upućenom britanskom Autocaru Jaguar Land Rover do 2020. namjerava kupcima ponuditi novu modelnu liniju koja bi trebala nositi naziv Road Rover. Točnije, spomenuti izvor tvrdi kako će prvi iz ove nove serije biti električno pokretani model s “all-terrain voznim svojstvima” i luksuznim interijerom usporednim s mercedesovom S klasom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o električnom pogonskom sklopu svakako vrijedi spomenuti navodnu autonomiju od oko 450 km te odlične performanse. Primjerice, očekuje se da će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za oko 5 sekundi.

Drugih konkretnijih informacija za sada nema, a Autocar tvrdi da je lansiranje ove modelne obitelji predviđeno za auto salon u Los Angelesu 2019, dok će prodaja započeti 2020. Prvi će dakle biti spomenuti model, a slijedit će ga još njih nekoliko sa sličnim all-terrain odlikama i bogatom opremom. Očekuje se kako će se raditi o crossoverima, a o motorizaciji nema podataka. Za vjerovati je da se u ponudi neće nalaziti samo električni pogonski sklopovi.

Sam naziv Road Rover je već korišten i to davnih 50-ih godina prošlog stoljeća za konceptni model koji se trebao smjestiti između roverovih i landroverovih vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1