Jaguar je predstavio osvježenu izvedbu modela F-Type

Jaguar je predstavio osvježenu izvedbu modela F-Type

Nova modelna godina je donijela osvježenje jednom od trenutno najprivlačnijih sportskih automobila. Dakako, riječ je o jaguarovom F-Typeu čiji je vanjski izgled dorađen blagim izmjenama na branicima, ugradnjom tzv. Full-LED svjetala i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvana novost čini i mogućnost ugradnje GoPro kamere putem koje će budući vlasnici moći snimati svoje vožnje te ih gledati na svojim mobilnim telefonima putem aplikacije ReRun, a sav sadržaj s kamere se može pohraniti na novi infotainment sustav Touch Pro koji dolazi s novim zaslonom i većim mogućnostima rada.

Novost u unutrašnjosti čine nove presvlake, razni ukrasni detalji, kao i lakša i tanja sjedala čija je osnova izrađena od magnezijske legure, a koja će putnicima ponuditi višu razinu ergonomije i komfora. Ova će sjedala biti 8 kg lakša od prethodnih te će biti dostupna u izvedbama Sport i Performance s funkcijama grijanja i hlađenja.

Dodajmo i kako će osvježeni model na tržišta stići s verzijom 400 Sport Launch Edition, koja će se od ostatka ponude razlikovati pojedinim ukrasima te s par jedinstvenih boja eksterijera i novo dizajniranim 20-colnim kotačima, dorađenim ovjesom, tzv. Super Performance kočnicama i sl. Tu je i kompresorski 3.0 V6 čija će snaga iznositi 400 KS. Kupci će ovaj model moći naručiti s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača, a spomenuti će motor biti standardno uparen s 8-stupanjskim Quickshift mjenjačem te mehaničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

Prodaja osvježene izvedbe Jaguara F-Type kreće uskoro, a recimo kako će i ubuduće svi V6 modeli biti dostupni s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača, dok će V8 izvedbe sve imati samo pogon na sva četiri kotača. Vrh ponude će, dakako, i dalje predstavljati model SVR snage od 575 KS.

1