Jaguar J-Type… Sprema se novi sportski model?

Jaguar J-Type… Sprema se novi sportski model?

Internetom se proširila vijest kako je Jaguar zaštitio novi naziv koji odgovara njegovoj nomenklaturi. Ovaj put je riječ o oznaci J-Type, no za sada nije poznato o kakvom bi se točno novitetu moglo raditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedna od najizglednijih mogućnosti je svakako ona da je J-Type oznaka za novi sportski model i to ne bilo kakav, već onaj sa središnje smještenim motorom. Podsjetimo, glavni jaguarov dizajner Ian Callum je još 2016. spomenuo mogućnost da se linija sportskih Jaguar proširi s jednim takvim vozilom.

Točnije, podsjetio je da je studijski F-Type imao središnje smješteni motor te da se ozbiljno razmatrala mogućnost da produkcijski model zadrži taj raspored, no to se eto nije dogodilo, a da jest radilo bi se o u potpunosti drugačijem vozilu. S obzirom da je Jaguar proizvođač sportskih automobila Callum je tada smatra kako bi se u budućnosti moglo krenuti tim putem.

Nadalje, dobra je šansa i da bi naziv J-Type mogao ponijeti nasljednik modela XK, odnosno 2+2 GT, koji bi se temeljio na modificiranoj platformi modela F-Type i koji bi bio namijenjen kupcima željnima podjednako sportskog dojma za upravljačem te luksuza. Ostale mogućnosti su novi električni sportski model i sl, a nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1