Jaguar J-Pace stiže za dvije godine s PHEV pogonom

Jaguar J-Pace stiže za dvije godine s PHEV pogonom

Nikad dosta SUV-ova je trenutni moto svjetske auto industrije. Imati crossovere i SUV-ove u ponudi je važnije i od elektrifikacije pogonskih sklopova, a Jaguar radi na oba fronta. Točnije, britanski Autocar izvještava da će Jaguar u skoroj budućnosti predstaviti još jedan SUV koji će biti dostupan s plug-in hibridnim (PHEV) pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o modelu J-Pace (nepotvrđen naziv), odnosno velikom SUV-u koji će se smjestiti na sam vrh jaguarove ponude i biti konkurencija modelima kao što su BMW X6, mercedesovom GLE Coupeu, audijevom Q8 i sl. Ovaj bi se model trebao bazirati na jaguarovoj platformi bMLA, a kupcima će svakako biti ponuđene standardne benzinska i snažna PHEV izvedba. Ako potražnja bude dostatna Jaguar će biti spreman i na lansiranje električne verzije.

Ponudu bi trebala otvoriti benzinska izvedba sa 4-cilindričnim benzincem, no vjeruje se da će kupcima biti puno zanimljiviji snažniji plug-in hibrid. Britanski izvor tvrdi kako će njegov pogonski sklop činiti 6-cilindrični turbo benzinac uparen sa električnim motorom zaduženim za pokretanje stražnjih kotača. Ovaj 4×4 će nuditi i oko 80 km električne autonomije.

Nadalje, J-Pace bi trebao biti dugačak oko 4,9 m pa će ponuda prostora u bogato opremljenoj i kvalitetno izrađenoj putničkoj kabini biti vrlo izdašna. Isto će vrijediti i za prtljažnik koji bi trebao ponuditi oko 620 l obujma. Kada svemu tome dodatno atraktivan i elegantan dizajn u Jaguaru ne sumnjaju da će potražnja za ovim velikim SUV-om biti odlična.

Podsjetimo, Jaguar za sada u ovom segmentu nudi modele E-Pace i F-Pace (na slici) te električni I-Pace.

YouTube MP3 - Hotmail
1