Jaguar F-Pace SVR – 550 kompresorskih KS

Jaguar F-Pace SVR – 550 kompresorskih KS

Ako vam se iz bilo kojeg razloga F-Pace S činio nedostatnim sa svojih 380 KS i ubrzanjem do 100 km/h za malo više od 5 sekundi možda je pravo rješenja za vas novi F-Pace SVR. Naime, ovaj model kojeg je Jaguar upravo predstavio u New Yorku pokreće kompresorski 5,0-litreni V8 snage 580 KS i najvećeg okretnog momenta od 680 Nm.

Riječ je o motoru koji se trenutno nalazi i u drugim high-end JLR-ovim modelima kao što su F-Type i Range Rover Sport SVR.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ovaj je pogonski sklop uparen sa stalnim pogonom na sva četiri kotača te 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a do 100 km/h će ubrzati za 4,3 sekunde, dok će mu najveća brzina iznositi 283 km/h. Uz sve to to je poseban V8 zvuk kojeg osigurava novi jaguarov sportski ispuh.

Kako i se bolje nosio s dodatnom snagom i svojem vozaču pružio veće zadovoljstvo za upravljačem F-Pace SVR dolazi s unaprijeđenim upravljačem, kočnicama, ovjesom i sl, a tu su i standardni 21, odnosno opcijski 22-colni kotači, stražnji Electronic Active Differential…

Sve ove tehničke dorade su slijedili i mnoga SVR unaprjeđenja vanjskog i unutrašnjeg dizajna i opreme. Posebno je dorađen aero paket, prednji i stražnji branici, novi je poklopac motora, krovni spojler, završeci ispuha i sl. Posebne presvlake, nova sjedala, SVR upravljač, Sport Shift Selector, nove ručice mjenjača na upravljaču, Touch Pro infotainment sustav s 10-inčnim zaslonom, 12,3-inčna HD instrumentna ploča, razni ukrasi i drugi detalji su ono što od standardnih izvedbi izdvaja interijer ovog automobila.

Prodaja ovog automobila kreće tijekom ljeta.

Podijeli:
1