Jaguar E-Pace – Britanci šire ponudu crossovera

Jaguar E-Pace – Britanci šire ponudu crossovera

Jaguar je upravo predstavio svoj novi crossover, a riječ je o kompaktnom modelu E-Pace koji će biti izravna konkurencija ostalim premium modelima poput mercedeosovog GLA, BMW-a X1 i sl, Audija Q3 i sl, a u jaguarovoj ponudi se smjestiti ispod modela F-Pace.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Čak ako i niste ljubitelji crossovera morate priznati da E-Pace izgleda odlično što je donekle i razumljivo kada u obzir uzmemo činjenicu da je inspiriran prekrasnim F-Typeom. Interijer bi također trebao biti dobro poznat poznavateljima jaguarovih automobila, a proizvođač navodi kako će u njemu biti prostora za “apsolutni komfor” do petoro putnika. Prtljažnik se pak može pohvaliti zapreminom od zavidnih 577 l, a kupcima će biti dostupni kotači veličine do 21 cola, panoramski krov i sl.

Nadalje, ovaj će model biti dostupan s nekoliko 2,0-litrenih Ingenium motora. Konkretnije benzinci dolaze u dvije izvedbe. Prva razvija snagu od 250 KS i najveći okretni moment od 365 Nm, a druga 300 KS i najveći okretni moment od 400 Nm. Poklonici dizelaša će moći izabrati između tri izvedbe. Prva će razvijati snagu od 150 KS i najveći okretni moment od 380 Nm, druga 180 KS i 430 Nm, a najsnažnija će razvijati snagu od 240 KS te najveći okretni moment od 500 Nm.

Ovisno o izabranom motoru kupcima će na raspolaganju stajati 6-stupanjski ručni te 9-stupanjski automatski mjenjači. Nadalje, pojedine izvedbe će biti opremljene pogonom na sva četiri kotača, a ostale s pogonom na stražnje kotače.

Bogata sigurnosna oprema će također biti mamac za publiku, a Jaguar će kupce privlačiti i posebnim verzijama First Edition koje će se odlikovati bogatijom opremom, raznim ukrasima, posebnim izborom boja i 20-colnih kotača i sl.

Ljubitelji tehnike će cijeniti 12,3-inčnu digitalnu instrumentnu ploču, 4G Wi-Fi hotspot s priključkom do osam uređaja, head-up zaslon, središnji zaslon Touch Pro infotainment sustava veličine 10 inča, 5 USB priključaka i sl. Nadalje, E-Pace će biti dostupan s dva meridianova audio sustava te Activity Key-om otpornim na vodu i udarce.

Početak prodaje ovog automobila se očekuje nedugo nakon nastupa na frankfurtskom auto salonu, a cijena mu za sada nije poznata.

Na kraju dodajmo kako se Jaguar za premijeru ovog automobila odlučio upisati u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. Naime, vozač Terry Grant i E-Pace su oborili rekord za najdulji tzv. barrel roll let u produkcijskom vozilu. Točnije, let je bio dugačak 15,3 metra, a uz vijest možete pogledati i video zapis te fotografije tog dofgađaja.

Podijeli:
1