J.D. Power: Hyundai je najpouzdanija marka

J.D. Power: Hyundai je najpouzdanija marka

Opsežno godišnje istraživanje u kojem sudjeluju vlasnici automobila u Velikoj Britaniji pokazalo je da je Hyundai najpouzdanija marka automobila u toj državi. Istraživanje o pouzdanosti automobila britanskog J.D. Powera temelji se na odgovorima 13.536 vlasnika novih vozila registriranih od veljače 2015. do veljače 2017, a veliki uzorak u anketi jamči relevantne rezultate koji su utjecajni u automobilskoj industriji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U studiji se istražuje koje su probleme imali vlasnici vozila tijekom proteklih 12 mjeseci, odnosno od 12 do 36 mjeseci vlasništva vozila. A podaci pokazuju da su vlasnici automobila Hyundaia imali najmanje problema na 100 vozila.

Ukupna pouzdanost određena je brojem problema koji su se javili na 100 vozila, a niži broj bodova odražava veću kvalitetu. Hyundai je tako najpouzdanija marka automobila u istraživanju sa 78 bodova, na drugom je mjestu Suzuki s 87, a na trećem mjestu Kia s 94 boda.

Istraživanje je obuhvatilo i najpouzdanije modele automobila prema segmentima. Hyundai i10 proglašen je najpouzdanijim gradskim automobilom, a drugo mjesto su u studiji zauzeli i20 (B segment), i30 (kompaktna klasa) i Tucson (kompaktna SUV klasa).

Istraživanje je ove godine provedeno četvrti puta, a ispitivalo se 177 potencijalnih problema u osam kategorija: karoserija, iskustvo vožnje, kontrolne funkcije, multimedija i navigacija, sjedala, grijanje, ventilacija i klimatizacija, unutrašnjost vozila, motor te prijenos. Istraživanje J.D. Powera pokazuje da su tehnološki problemi i dalje jedni od najčešćih među vlasnicima automobila od prve do treće godine starosti. Bluetooth i uparivanje mobilnog telefona su među šest najčešćih poteškoća.

– – –

Pogledajte test Hyundaija i30 N 2.0 T-GDI Performance

YouTube MP3 - Hotmail
1