Izraelska Taavura Grupa preuzima distribuciju Renaulta, Dacie i Nissana u Hrvatskoj i Sloveniji

Izraelska Taavura Grupa preuzima distribuciju Renaulta, Dacie i Nissana u Hrvatskoj i Sloveniji

U okviru plana Renaulution, Renault Grupa provodi reviziju svoje distribucijske mreže. Prema tim strateškim planovima Renault Grupa i Taavura Grupa sklopili su ugovor o preuzimanju poslova distribucije Renault Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji

Prema danas objavljenom službenom priopćenju Renault Grupa odabrala je Taavura Grupu zbog njezina bogatog iskustva u distribuciji automobila. Grupa će imati velike koristi od iskustva lokalnih timova i bliske suradnje s mrežom koncesionara.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prodaja će se provesti u obliku kupnje poslovnih udjela (en. share deal), što uključuje prelazak svih trenutačno zaposlenih djelatnika podružnica za uvoz i distribuciju te preuzimanje svih aktivnosti mreže koncesionara u Hrvatskoj i Sloveniji.

„Taavura Grupa poznati je distributer u regiji Srednje i Istočne Europe. Za Alijansu već radi preko Nissana, što je, uz njihovo bogato iskustvo, olakšalo odluku o odabiru Taavura Grupe kao uvoznika. Siguran sam da će zahvaljujući ovom ugovoru Renault Grupa ostvariti ciljeve plana Renaulution u Hrvatskoj i Sloveniji.”, izjavio je Philippe Buros, viši potpredsjednik, odjel prodaje i marketinga i usluga Renault Grupe.

„Taavura Grupa ponosna je što je postala članicom obitelji Renault Grupe u Europi. Suradnja s Renault Grupom, koncesionarima u Hrvatskoj i Sloveniji te distributerima u Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu, omogućit će nam da se usredotočimo na zadovoljstvo kupaca i ostvarenje prioritetnih ciljeva plana Renaulution na tim tržištima”, izjavio je Ken Lalo, glavni direktor automobilske divizije Taavura Grupe.

I distribuciju Nissan pruzima Taavura Grupa
Nakon što je postignut dogovor između partnera iz Alijanse, društva Renault, i Taavura Grupe o preuzimanju distribucijskih aktivnosti Renault Grupe u Hrvatskoj, Nissan je objavio kako će Taavura Grupa biti i novi distributer Nissanovih vozila, rezervnih dijelova i usluga na području Republike Hrvatske.

Taavura Grupa će također preuzeti  Nissanove prodajne i post-prodajne aktivnosti u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji.

Ova transakcija predana je na provjeru i odobrenje relevantnim tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja a početak rada nove organizacije predviđen je u ljeto 2022.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1