Izgleda li ovako budućnost Volkswagena?

Izgleda li ovako budućnost Volkswagena?

Prvi čovjek Volkswagen Grupe Herbert Diess s javnošću je podijelio nekoliko slika koncepata koji prikazuju vozila budućnosti kako ih vide njihovi dizajneri iz četiri kompanije članice grupe

Herbert Diess, predsjednik uprave Volkswagen Grupe, na svojem je LinkedIn profilu podijelio objavu koja je privukla pozornost prije svega fotografijama futurističkih koncepata vozila, netipičnih za ovu kompaniju. Volkswagen, u prijevodu “narodno vozilo”, u budućnosti će se očito okrenuti nekim drugim smjerovima razvoja koji će biti daleko od “narodnih vozila”, a više će sličiti na koncepte iz znanstvenofantastičnih filmova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najavljeno je to već nešto ranije s objavom početka rada na naprednom projektu Trinity, a potvrđuje se s ovom Diessovom objavom. U njoj stoji kako će budućnost biti “električna, digitalna i autonomna”, a promjena će zahvatiti sve segmente vozila, od osobnih, preko motocikala, kamiona, sportskih automobila, pa do onih luksuznih, ali i “narodnih”, barem ako je vjerovati Diessu.

Projekt Trinity potpuno će izmijeniti izgled Volkswagenovih automobila, a fokusirat će se na autonomiju i davanje slobode putnicima da u vozilu rade, jedu, igraju se s djecom – drugim riječima, ne opterećuju se vožnjom. Istraživanja su pokazala kako ljudi u automobilima provedu oko 2,5 godine života i oko 9 mjeseci s djecom, pa će autonomna vožnja i otvoreni interijeri pomoći da to vrijeme bude kvalitetnije provedeno.

Uz objavu, Diess je prikačio četiri fotografije koncepata koji prikazuju dizajnerske vizije iz Volkswagenovog projekta Trinity, sportski automobil budućnosti marke Cupra, luksuzni sportski Bentley i MAN-ov električni autonomni i aerodinamični tegljač bez kabine. Diess je ovim konceptima, kaže, inspiriran. Jeste li i vi?

YouTube MP3 - Hotmail
1