Hotmail, gmail log in, fb log in'

Italdesign Zerouno – svega pet primjeraka

Italdesign Zerouno – svega pet primjeraka

Italdesign je na ženevskom auto salonu predstavio model Zerouno, a radi se o automobilu koji će biti proizveden u vrlo ograničenoj seriji od svega pet primjeraka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ideja je bila osmisliti poseban automobil za kolekcionare koji će u cestovno legalnom vozilu ponuditi vrhunske trkaće performanse. Kupcima će biti ponuđene široke mogućnosti personalizacije, a ukoliko se odluče za paket Corsa, s posebnim aero paketom, trkaćim ispuhom, drugačijim kotačima, karbonskim sjedalima i sličnim detaljima, Zerouno će biti isključivo model za trkaću stazu.

Srce ovog agresivno dizajniranog automobila s karbonskom karoserijom čini atmosferski 5,2-litreni V10 pogonski stroj snage 610 KS te najvećeg okretnog momenta od 560 Nm. Riječ je dakako o motoru iz audijevog R8 V10 Plus, odnosno lamborghinijevog Huracana LP 610-4, a od tih je modela posuđena i platforma te većina ostalih komponenti.

Tu prvenstveno mislimo na pogon na sva četiri kotača, 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke i sl, a sve je to zajedno dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3,2 sekundi te najveću brzinu od 330 km/h.

Nadalje, Zerouno je opremljen OZ-ovim 20-colnim kotačima te pirellijevim P Zero gumama dimenzija 245/30 sprijeda i 305/30 otraga, kao i karbonsko-keramičkim kočnicama. Pojedini dijelovi unutrašnjosti su također obloženi ili izrađeni od ugljičnih vlakana, a u spartanskom interijeru se ističu digitalna instrumentna ploča, sportski upravljač i sjedala.

Na kraju dodajmo kako bi Italdesign za godinu i pol do dvije trebao predstaviti novu limitiranu seriju modela također namijenjenu prvenstveno kolekcionarima, a koja će se vrlo vjerojatno također temeljiti na nekom modelu iz Grupe Volkswagen kojoj i sam pripada.

1