Italdesign predstavio svoj V10 model

Italdesign predstavio svoj V10 model

Talijanska dizajnerska kuća i karoserijska radionica Italdesign je u zadnjih par mjeseci objavio nekoliko teasera s kojima je najavljivao ženevsku premijeru svog novog modela. Štoviše, potvrđeno je i kako će se taj model, kao i oni koji će ga slijediti, biti dio nove marke pod nazivom Italdesign Automobili Speciali (IAS) rezervirane za posebne i proizvodnjom vrlo ograničene serije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada su napokon obavljene prve informacije o prvom modelu pod značkom IAS-a, a riječ je o za sada još uvijek neimenovanom vozilu koje se prema svemu sudeći temelji na lamborghinijevom Huracanu i kojeg pokreće središnje smješteni 5,2-litreni V10 pogonski stroj. Podaci o performansama motora nisu poznati, no službeno je potvrđeno da će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za 3,2 sekunde te dostizati najveću brzinu od preko 330 km/h.

Kako smo i ranije izvijestili ovaj će model, karbonske karoserije i dimenzija 4847 x 1970 x 1204 mm, biti proizveden u ograničenoj seriji od svega pet primjeraka, a moguće je i kako će se ti primjerci međusobno značajnije vizualno razlikovati kako bi se zadovoljili interesi i ukusi njihovih kupaca.

Proizvodnja će započeti uskoro u pogonima u Moncalieriju, svi će primjerci biti gotovi prije kraja ove godine, a cijena će im kretati od oko 1,5 milijuna Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1