Italdesign DaVinci – slijeće u Ženevu s gullwing vratima

Italdesign DaVinci – slijeće u Ženevu s gullwing vratima

Italdesign je pred ženevsku premijeru predstavio svoj novi uradak. Radi se o coupeu pod nazivom DaVinci, a koliko je za sada poznato riječ je o konceptnom modelu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

DaVinci je sprijeda pomalo agresivnog dizajna, no ostatak automobila se čini elegantnijim zahvaljujući mekšim linijama i nešto nježnijim oblinama. Kao jedna od glavnih značajki vanjštine se svakako ističu velika tzv. gullwing vrata koja otvaraju pristup luksuznoj putničkoj kabini sa četiri sjedala.

Prednjom armaturom dominiraju sportski višefunkcijski upravljač, digitalna instrumentna ploča te jedan zaslon ispred suvozača. Klasičnog središnjeg stupa nema, a zamjenjuje ga jedan središnji zaslon koji se izdiže ispred izbornika mjenjača.

Klasičnih prekidača gotovo da i nema. Zamjenjuju ih kontrole osjetljive na dodir na upravljaču, mnogim on-board sustavima se upravlja preko spomenutih zaslona, a komande iznad središnjeg zaslona su presvučene Alcantarom pa korisnik ne dodiruje plastični ili kromirani prekidač već Alcantaru.

Prema trenutnim informacijama DaVinci neće ići u proizvodnju. Barem ne odmah. Autocar je izvijestio DaVinci je model kojeg bi mogli proizvoditi drugi proizvođači koji bi mogli kupiti ideju od Italdesigna. Također, sam DaVinci bi uz vrlo male preinake mogao u serijsku proizvodnju. Štoviše, konstruiran je tako da može primiti električni pogonski sklop te klasični pogon motora s unutrašnjim izgaranjem.

Prva izvedba bi mogla imati dva električna motora, jedna sprijeda i jedan otraga, kao i bateriju smještenu u podnicu. Druga je zamišljena tako da se u automobil ugradi 4,0-litreni V8 uparen s pogonom na sva četiri kotača.

Za sada ostaje nepoznato koji bi proizvođač bio zainteresiran za ovu platformu, a nema ni službenih tehničkih specifikacija budući da je u igri nekoliko potencijalnih izvedbi.

Podijeli:
1