iPhone 14 vozaču automatskom prijavom nesreće spasio život

iPhone 14 vozaču automatskom prijavom nesreće spasio život

Nova generacija iPhonea ima mogućnost automatiziranog prepoznavanja prometnih nezgoda, pa kada ih otkrije, obavještava o tome hitne službe. Sustav je osmišljen kako bi spašavao živote, a sada imamo i dokaze za to

Najnovija linija Appleovog mobitela, iPhonea 14, kao i nove verzije Apple Watcha, donose poboljšan niz senzora, primarno akcelerometara, pa su u stanju prepoznati kada je korisnik bio sudionikom prometne nezgode. Njihov sustav automatski dojavljuje hitnim službama da je došlo do nesreće i šalje im lokaciju, s ciljem spašavanja života i što bržeg pružanja pomoći unesrećenima. Sada, gotovo godinu dana nakon predstavljanja te opcije, imamo i jedan potvrđeni slučaj u kojem je iPhoneova značajka nekome zaista – spasila život.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o vozaču iz okolice Los Angelesa, koji je protekloga petka bio sletio s ceste pa se potom automobilom survao niz 120 metara visoku liticu. Sve se to dogodilo u području loše pokrivenom mobilnim signalom, no iPhone 14, koji se nalazio u vozilu, uspio je poslati hitnu poruku spasilačkim službama. Oni su pohitali na prijavljeno mjesto nesreće i zaista iz provalije spasili nesretnog vozača. Kažu kako sigurno ne bi bio preživio da o nesreći iPhone nije automatski obavijestio nadležne.

Više detalja o ovom događaju za sada nije poznato, ali je objavljen dramatični video izvlačenja unesrećenoga pomoću helikoptera.

YouTube MP3 - Hotmail
1