IONITY je buduća europska mreža punionica visoke snage

IONITY je buduća europska mreža punionica visoke snage

Grupa BMW, Daimler AG, Ford Motor Company i Grupa Volkswagen objavili su zajednički pothvat Ionity koji će razviti i implementirati mrežu punionica visoke snage (High Power Charging network) za napajanje električnih vozila diljem Europe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Otvaranjem oko 400 HPC postaja do 2020. godine, Ionity će olakšati putovanja na većim udaljenostima i označava važan korak za električna vozila. Sa sjedištem u Münchenu u Njemačkoj, zajednički pothvat vodi CEO Michael Hajesch dok je glavni operativni direktor Marcus Groll.

“Prva paneuropska HPC mreža igra ključnu ulogu u uspostavi tržišta za električna vozila. Ionity će omogućiti naš zajednički cilj pružanja brzog punjenja i mogućnost digitalnog plaćanja, kako bi se olakšala putovanja na velike udaljenosti”, rekao je Hajesch.

Otvaranje 20 punionica već 2017.

Ove će se godine otvoriti ukupno 20 postaja, smještenih na glavnim cestama u Njemačkoj, Norveškoj i Austriji, u intervalima od 120 km, kroz partnerstva s tvrtkama Tank & Rast, Circle K i OMV. Do 2018. mreža će se proširiti na više od 100 postaja, od kojih svaka može opslužiti više klijenata koji voze različita vozila.

S kapacitetom do 350 kW po točki punjenja, mreža će koristiti europski standard punjenja Combined Charging System kako bi se značajno smanjilo vrijeme punjenja u odnosu na postojeće sustave.

Odabir najboljih lokacija uzima u obzir potencijalnu integraciju s postojećim tehnologijama punjenja dok Ionity pregovara s postojećim infrastrukturnim inicijativama, uključujući one koje podržavaju tvrtke sudionice i političke institucije. Investicija naglašava predanost koju proizvođači što sudjeluju, pokazuju glede električnih vozila i oslanja se na međunarodnu suradnju diljem industrije.

Osnivački partneri, Grupa BMW, Daimler AG, Ford Motor Company i Grupa Volkswagen imaju jednake udjele u ovom projektu, dok su ostali proizvođači automobila pozvani da pomognu proširiti mrežu.

Za više informacija posjetite ionity.eu

Podijeli:
1