Infiniti QX Inspiration – futuristička najava električnog SUV-a

Infiniti QX Inspiration – futuristička najava električnog SUV-a

Infiniti je na detroitskom NAIAS-u predstavio novi konceptni model QX Inspiration, a riječ je o najavnoj studiji novog produkcijskog električnog SUV-a koji bi se na tržištu trebao naći za najviše par godina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

QX Inspiration je “SUV srednje veličine” čija duljina iznosi 4650 mm, a kojeg karakterizira odvažan futuristički dizajn vanjštine i interijera. Ovaj model svojim dizajnom “najavljuje nova generacija infinitijevih automobila”, no koliko će točno značajki s ovog koncepta uistinu prijeći na serijske modele za sada dakako nije poznato. Svakako možemo očekivati stanovito serijsko ublaživanje karakteristično za veliku većinu prijelaza sa studija na produkcijski model.

Dodajmo i da je moderno dizajnirani interijer ručno izrađen koristeći tradicionalne japanske tehnike i materijale te da ga odlikuje velika ponuda prostora. Kokpitom dominiraju veliki zasloni te minimalistički upravljač, a primjetan je izostanak bilo kakvih tradicionalnih prekidača.

Nadalje, izostanak velikog benzinskog motora je omogućio pomicanje kabine prema naprijed što je rezultiralo ujednačenijim profilom, a ističu se i kratki prevjesi, kao i 22-colni kotači. Glavni infinitijev dizajner Karim Habib je izjavio da je “QX Inspiration manifestacija infinitijevih električnih ambicija koje se razvijaju zadnjih trideset godina”, no o tehničkim karakteristikama za sada nema puno informacija.

Naime, za sada znamo samo da se QX temelji na novoj platformi namijenjenoj isključivo električno pokretanim vozilima te da bi serijski model svojim vlasnicima trebao ponuditi vrhunske performanse i vozna svojstva te visoku razinu autonomije. Automobil pokreće par električnih motora, po jedan na svakoj osovini, odnosno da vozilo ima pogon na sva četiri kotača (e-AWD).

Podijeli:
1