Infiniti predstavio konceptni Q Inspiration

Infiniti predstavio konceptni Q Inspiration

Inifiniti je iskoristio ovogodišnje detroitski auto salon za premijeru konceptni model Q Inspiration. Radi se o studiji koja izravno ne najavljuje novi model, ali će zato osnovne njegove dizajna pronaći put do sljedeće generacije infinitijevih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ukratko, Q Inspiration je limuzina vrlo dojmljivog dizajna koji kombinira eleganciju i agresivnost te se oslanja na neke postojeće, ali donosi i mnoge nove elemente vanjštine. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti njihov prijenos na produkcijska vozila. Unutrašnjost je minimalistički i vrlo moderno uređena s kvalitetnim materijalima i naprednim infotainmentom.

Nadalje, u ovaj je model ugrađen 4-cilindrični benzinci VC-Turbo motor kompaktnih dimenzija s promjenjivom kompresijom za kojeg proizvođač navodi da je u stanju ponuditi snagu benzinskog V6 te ekonomičnost 4-cilindričnog dizelaša.

Na kraju još dodajmo da su novo uređenje interijera i razne konstrukcijske novosti omogućile da se unutar dimenzija limuzine srednje veličine ponudi prostranost velike poslovne limuzine. Također, vozilo je opremljeno naprednim ProPilot sustavom koji u određenim uvjetima nudi mogućnost autonomnog upravljanja.

Podijeli:
1