Infiniti najavio novi konceptni električni crossover

Infiniti najavio novi konceptni električni crossover

Infiniti je objavio prvi teaser svog novog koncepta. Riječ je o električno pokretanom crossoveru koji će biti predstavljen na detroitskom NAIAS-u, a koji će najaviti novi dizajn za sve električne modele pod infinitijevom značkom. Također, s ovim će modelom biti predstavljena i nova platforma (na kojoj se temelji) namijenjena upravo električnim modelima. Podsjetimo, Infiniti je dio partnerstva Renault-Nissan-Mitsubishi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naziv ove studije za sada nije poznat, no prema onome što možemo vidjeti na priloženom teaseru radi se o automobilu agresivnijeg dizajna. Posebno se ističu uska LED svjetla, osvjetljena maska s osvjetljenim natpisom Infiniti, zaobljeno i produženo vjetrobransko staklo, kupeovska linija krova i sl. Također, tu su i kamere umjesto bočnih retrovizora, izraženi lukovi blatobrana, veliki kotači te čiste linije i blago zaobljene površine. Recimo i kako se na prvu čini da bi ova studija mogla biti coupe s trima vratima, no ako se bolje pogleda vidi se linija stražnjih vrata.

Direktor infinitijevog dizajna Karim Habib je izjavio da će premijera ovog automobila u Detroitu predstavljati “početak nove ere za Infiniti” te istodobno biti “ilustracija onoga što Infiniti treba postati u budućnosti.” Dodao je i da su im “elektrifikacija i druge tehnologije dale mogućnost za daljnji razvoj filozofije dizajna.”

Prema službenom priopćenju dolazak platformi za električne modele je Infinitiju omogućio novi pristup dizajnu crossovera i limuzina, kako onom vanjskom tako i onom unutrašnjem dizajnu. Naime, elektrifikacija prije svega omogućuje povećanje ponuda prostora unutar putničke kabine, a tu je i nova napredna tehnologija koja omogućuje vlasnicima i putnicima novi pristup konceptu automobila.

Na kraju dodajmo kako je Infiniti već ranije najavio užurbanu elektrifikaciju ponude koja će uključivati veći broj hibridnih i električnih automobila. Sama detroitska studija vjerojatno izravno najavljuje jedan takav model čiji dolazak na tržište možemo očekivati za koju godinu.

Podijeli:
1