Infiniti doživljava “potpunu renesansu” uz četiri nova modela

Infiniti doživljava “potpunu renesansu” uz četiri nova modela

Japanska marka Infiniti najavljuje skoro lansiranje čak četiriju novih modela, čime će u potpunosti osvježiti svoju ponudu te iz temelja promijeniti svoj imidž, dizajnerski potpis te pogonske sklopove

Japanska luksuzna marka automobila Infiniti, inače podružnica Nissana, na ovotjednom je salonu automobila u Tokiju predstavila “potpunu renesansu” koja ih očekuje u narednim godinama. Najavljeno je da će, u sklopu temeljite obnove asortimana, do 2030. godine predstaviti čak četiri sasvim nova modela automobila, usklađena s novim dizajnerskim i tehnološkim smjernicama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi ostvarili viziju i elektrificirali većinu svoje ponude do kraja desetljeća, u Inifinitiju će na tržište pustiti potpuno novi model fastback limuzine Vision Qe, kao i također sasvim novi napredni i luksuzni potpuno električni SUV. Ostala dva najavljena modela bit će iteracije postojećih, ali uz značajne promjene – perjanica ponude bit će novi veliki SUV QX80, koji se očekuje već sljedeće godine. Bit će tu uskoro nakon toga i crossover coupé QX65, pozicioniran u srednjem segmentu, kao nasljednik modela INFINITI FX.

Na predstavljanju najviše je pozornosti privukao koncept INFINITI Vision Qe, koji utjelovljuje sve što ta marka želi postići u narednom razdoblju. Potpuno je to električna limuzina sportske linije, niskog profila i atraktivnog svjetlosnog potpisa, izrađena oa naprednih i luksuznih materijala, sve u skladu s motom kompanije “Umjetnost u pokretu”.

The INFINITI Vision Qe concept

Spomenuti električni SUV naziva se Vision QXe, a spaja tijelo crossovera s podvozjem terenca, no kompanija je za sada objavila tek da je ovaj model “na obzoru” i prikazala ga tek izdaleka među nadolazećim modelima. I ovaj će model biti potpuno električnog pogona.

INFINITI QX Monograph

Ono što su malo detaljnije prikazali jest model QX80, zasnovan na konceptu QX Monograph otkrivenome ovoga ljeta. Kažu da ga ističe “samopouzdani, atletski stav uparen s velikim ali gracioznim proporcijama”. Nastavit će tradiciju robusnog izgleda i minimalističkog interijera, ali će u kabini donijeti i brojne nove tehnologije te omogućiti udobnu vožnju putnicima na sva tri reda sjedala.

“Četiri buduća proizvoda ponovno će osnažiti gamu marke, pružajući luksuznim kupcima alternative koje izazivaju konvencije unutar ključnih segmenata. Više informacija o svakom novom modelu bit će otkriveno u dogledno vrijeme”, zaključuju iz japanske kompanije.

YouTube MP3 - Hotmail
1