Infiniti će postati “visoko elektrificirani proizvođač”

Infiniti će postati “visoko elektrificirani proizvođač”

Kako bi se dodatno razlikovao od roditeljskog mu Nissana Infiniti namjerava krenuti putem značajne elektrifikacije pogonskih sklopova. Vijest je to koja dolazi od nissanovog šefa Hirota Saikawe koji je k tome još dodao i da će svi infinitijevi novi modeli od 2021. imati elektrificirani pogonski sklop, osim velikih SUV-ova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Saikawa je dodao i kako će veći iskorak biti učinjen kod električnih modela koji će imati ili u potpunoti baterijski električni pogonski sklop ili će se raditi o hibridnim modelima s tzv. range extenderom, odnosno manji benzinski motori će se koristiti kao generatori električne energije, a ne za pokretanje vozila.

Na kraju dodajmo kako Saikawa nije htio jasno potvrditi je li detroitska studija Q Inspiration izravna najava novog produkcijskog modela, već je rekao da ovaj automobil predstavlja nešto što će se prvenstveno svidjeti mlađim kupcima koji traže moderan dizajn i nove tehnologije. Također istaknuo je da se puno očekuje od novog 2,0-litrenog VC Turbo motora s promjenjivim omjerom kompresije koji mogu ponuditi snagu većih motora uz potrošnju i emisije hibrida, odnosno dizela.

Podijeli:
1