iNext će biti prvi BMW temeljen na novoj naprednoj platformi

iNext će biti prvi BMW temeljen na novoj naprednoj platformi

Konceptni Vision iNext bi trebao ući u serijsku proizvodnju tijekom 2020, a prema trenutno dostupnim saznanjima radit će se o prvom modelu koji će se temeljiti na novoj platformi koja je osmišljena i konstruirana za ugradnju konvencionalnih, plug-in hibridnih i baterijskih električnih pogona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Upotreba ove platforme će BMW-u omogućiti veliku razinu fleksibilnosti s budućim modelima, a čak će biti moguće i proizvoditi modele s različitim pogonskim sklopovima na istoj proizvodnoj liniji. Koliko je za sada poznato ova će platforma biti osnova svih budućih BMW-ovih modela od serije 3 pa na više.

Uvođenjem ove platforme u serijsku proizvodnju Grupa BMW će svoju cjelokupnu ponudu temeljiti na dvije platforme. S jedne strane će biti ova platforma namijenjena skupljim modelima s pogonom na stražnje i na sva četiri kotača, a s druge ona namijenjena jeftinijim vozilima s pogonom na prednje kotače. Ova potonja bi nudila i mogućnost ugradnje pogona na sva četiri kotača.

Produkcijski iNext će imati otraga smješten električni pogonski sklop. Plug-in hibridni modeli će imati otraga smješten električni motor, dok će se sprijeda nalaziti poprečno ugrađeni motor s unutrašnjim izgaranjem. Konvencionalno pokretani modeli će dakako zadržati sprijeda smješteni pogonski stroj.

Raniji insajderski izvještaji upućuju na to da će električni modeli imati autonomiju od preko 700 km, dok će plug-in hibridni modeli nuditi električnu autonomiju od preko 100 km. Pored velike autonomije iNext će svojim kupcima ponuditi i napredni sustav autonomnog upravljanja treće razine koji bi trebao vozačima omogućiti prepuštanje upravljanja vozilu na autoputu pri brzinama do 130 km/h.

Podijeli:
1