Ilegalna i opasna okupljanja jurilica trebala bi biti zamijenjena legalnima

Ilegalna i opasna okupljanja jurilica trebala bi biti zamijenjena legalnima

Cestovni "car meetovi", koji su u posljednje vrijeme završavali teškim nesrećama, trebali bi biti zamijenjeni organiziranim događajima jednom mjesečno na pisti ZTC-a u Velikoj Gorici

Neformalna okupljanja vlasnika i ljubitelja brzih automobila, koja su zaredala na zagrebačkim parkiralištima trgovačkih centara i dovela do nekoliko incidenata i težih nesreća, velik su sigurnosni problem. Zbog toga su se ujedinili Hrvatski auto i karting savez, Ministarstvo unutarnjih poslova, Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub, Zrakoplovno-tehnički centar i grad Velika Gorica – sve kako bi zainteresiranima za takva okupljanja ponudili legalnu alternativu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovoga utorka projekt je predstavljen u Ministarstvu unutarnjih poslova, a uz njega i strategija koja će osigurati sigurnost sudionika i gledatelja na licenciranim auto utrkama te pružiti nove mogućnosti za ljubitelje automoto sporta u Hrvatskoj. Predstavljeno je tako korištenje piste Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici za održavanje različitih događaja iz područja auto sporta, na siguran i zakonski reguliran način, kako bi se mladima omogućila alternativa ilegalnim noćnim utrkama i sigurno mjesto za okupljanje.

Na ideju je nedavno došao predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, a ona je vrlo brzo i realizirana. “Pista ZTC-a je legendarno automobilističko mjesto na kojem su se prije desetak godine odvijale impresivne i velike utrke i okupljale više od deset tisuća gledatelja zbog čega vjerujem da će ovo biti jedna atraktivna lokacija uz brojne pozitivne reakcije javnosti. Vjerujem da ćemo zajedno, kroz ovu koaliciju sigurnosti, ponuditi konstantno, kvalitetno i kontinuirano rješenje”, kaže Štetner.

Zahvalio je Potpredsjedniku Vlade RH i Ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, direktoru ZTC-a Ivici Vidoviću, Centru za vozila Hrvatske te Hrvatskom autoklubu na brzoj reakciji i kvalitetnoj suradnji koja je dovela do organizacije prvog događaja, 22. srpnja 2023. godine, manifestacije laganog tempa “HAKS Car Meet” na kojoj će se okupiti više od sto skupocjenih automobila. Pozvao je sve zainteresirane koji žele pokazati svoje automobile da se prijave, kao i partnere koji se želje priključiti i biti dio ovog atraktivnog projekta.

YouTube MP3 - Hotmail
1