Igračka koju ćete htjeti osigurati – Ferrari California Spider Junior

Igračka koju ćete htjeti osigurati – Ferrari California Spider Junior

Automobili igračke dolaze u svim oblicima i veličinama te s različitim pogonskim sklopovima, a najbolji među njima koštaju i više od nekih pravih automobila. Tema ove vijesti je Ferrari California Spider za kojeg se očekuje da će na aukciji biti prodan za popriličan iznos.

Ovo vozilo je upola manja replika automobila Rogera Vadima, poznatog francuskog plejboja koji je živio između 1928. i 2000. Vadim je bio oženjen pet puta, a najpoznatije žene su mu bile Brigitte Bardot i Jane Fonda. Upravo će veza sa slavnim osobama biti dodatni mamac za kupce željne umanjene replike jednog od najatraktivnijih automobila iz 50-ih godina prošlog stoljeća, modela Ferrari 250 California Spider.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

California Spider Junior će biti stavljen na dražbu aukcijske kuće RMSothebys. Aukcija će se održati 25. svibnja na talijanskom jezeru Como u Vili Erba. Vozilo je napravljeno “prema najvišim standardima”, boja vanjštine je Argento (srebrna), unutrašnjost je presvučena kožom, a tu su i razni kromirani ukrasi, kao i vjetrobransko staklo.

Za pokretanje je zadužen mali četverotaktni motor obujma 110 cm3 koji je uparen s 3-stupanjskim mjenjačem (plus hod unatrag). Junior je opremljen s diferencijalom s blokadom proklizavanja, neovisnim ovjesom i brembovim disk kočnicama, kao i podesivim pedalama.

Sve u svemu budući će ga vlasnik vjerojatno malo provozati prije nego što ga preda svojoj djeci ili ga spremi u garažu, odnosno izloži u dnevnoj sobi.

Podijeli:
1