I servisi rade, prioritet su osobe i tvrtke koje pružaju pomoć u situaciji s koronavirusom

I servisi rade, prioritet su osobe i tvrtke koje pružaju pomoć u situaciji s koronavirusom

Preporuka je da se najprije odrađuju hitni slučajevi, a produljuje se i rok važenja mobilnog jamstva

Jutros smo izvijestili kako su nakon zatvaranja brojnih trgovina, s radom prestali i saloni automobila, no nastavili su raditi servisi, pa i stanice za tehnički pregled vozila. Sada imamo potvrdu da će brojni servisi nastaviti raditi, ali dakako uz određivanje prioriteta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako navode iz tvrtke Porsche Croatia, zadužene za poslovanje marki Volkswagen, Audi, Seat i Škoda, i nadalje nude usluge servisiranja, odnosno usluge u slučaju hitnosti. Pri tome će se za vozila koja koristi policija, službe spašavanja i vatrogasci, kao i vozila vojske, opskrbljivača energijom, dostavnih službi te liječnika i osoba za njegu osigurati prioritet kod prijema u servis.

Pored toga, njihovi će servisi, uz poštivanje svih zdravstveno higijenskih mjera a prema uputama Stožera za civilnu zaštitu, zaprimati i vozila u svrhu popravka odnosno redovnog održavanja. Za vozila kojima mobilno jamstvo ističe ili trenutno uslijed aktualne situacije ne mogu provesti inspekcijski servis za produljenje mobilnog jamstva, rok se automatski produžuje do ponovne normalizacije situacije.

Iz Renaulta kažu da su, s obzirom na zatvaranje prodajnih salona i preporuke o izbjegavanju javnog prijevoza, svjesni kako je nužno osigurati rad servisnih radionica. Stoga se u hitnim slučajevima slobodno obratite svojem ovlaštenom servisu te provjerite gdje je moguće obaviti servis ili popravak vozila. Imajte na umu kako u prostorima servisnih radionica ograničavaju broj istovremeno prisutnih osoba, pa može biti i potrebno dulje vrijeme čekanja.

I iz Volva napominju kako dežurni servisi rade i dalje, jer i u ovim danima žele osigurati mobilnost i sigurnost na cesti. S obzirom na to da mnogi djelatnici rade od kuće prilikom naručivanja i savjetovanja može doći do malo duljeg čekanja nego ste inače navikli, pa mole za razumijevanje i strpljenje.

YouTube MP3 - Hotmail
1