I Renault bacio oko na Fiat Chrysler

I Renault bacio oko na Fiat Chrysler

Nedavno samo vas izvijestili kako francuska Grupa PSA namjerava u doglednoj budućnosti proširiti svoj portfelj te kako su joj zanimljivi britanski Jaguar Land Rover te talijansko-američki proizvođač Fiat Chrysler Automobiles. Sada pak stiže vijest a je za FCA zainteresiran i Renault.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, ovaj francuski proizvođač je prije svega željan toga da se nastave daljnji razgovori oko konačnog spajanja s Nissanom. Do toga bi navodno trebao doći u narednih 12 mjeseci. Podsjetimo, Renault i Nissan se nikada nisu u potpunosti spojili, no njihova “alijansa” u kojoj Nissan drži 15% udjela u Renaultu, a Renault 43% udjela u Nissanu se pokazala vrlo uspješnom. Nedavno je član ovog saveza postao i Mitsubishi čijih je 34% udjela 2016. kupio Nissan.

Ako se ova dva proizvođača napokon u potpunosti spoje, njihov idući korak bi trebao biti daljnje širenje, a oko su bacili na FCA. I ranije su stizale vijesti da je Renault zainteresiran za FCA, no tada je sve navodno zaustavljeno od francuske vlade koja ima pravo glasa temeljem državnog udjela u ovom proizvođaču.

FCA traži partnera, no pitanje je hoće li pristati i na spajanje, odnosno kupnju od strane druge grupacije. Do sada su se već pojavile vijesti o interesu Hyundaija, kineskog Geelya, a sada su u priču začinili Renault i Grupa PSA. U svakom slučaju progutati FCA neće biti lak zadatak za bilo koga.

YouTube MP3 - Hotmail
1