I dječji autići prelaze na struju i ekološke materijale

I dječji autići prelaze na struju i ekološke materijale

Proizvođač igračaka Mattel najavio je da će početi proizvoditi modele ekološki orijentiranih električnih automobila na ekološki prihvatljiv način i od ugljično neutralnih materijala koji se mogu reciklirati

Američka kompanija Mattel, jedan od većih proizvođača dječjih igračaka, najavila je kako će svoje modele automobila unutar popularne marke Matchbox početi proizvoditi na ekološki održiv način. To znači da će do 2030. godine svi njihovi autići, koji se u svijetu godišnje prodaju u preko 40 milijuna primjeraka, biti pakirani u održivim kutijama bez plastike koje se mogu 100% reciklirati, te kako će 100% plastike koju upotrebljavaju za izradu autića također biti ekološki održiva bioplastika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi počeli s prigodnom promocijom takvih igračaka i predstavili svoje ekološke ciljeve javnosti, sljedeće će godine početi prodavati prvi “eko” i ugljični neutralni model automobila. Prigodno, bit će riječ o modelu novoga Tesla Roadstera, koji bi u prodaju (kao i Matchbox model u omjeru 1:64) trebao stići tijekom 2022. godine.

“Električni” autić u ekološkom pakiranju

Za ekološki svjesniju djecu

Matchbox Tesla Roadster bit će prvi autić ove kompanije načinjen 99% od materijala koji se mogu reciklirati i imat će certifikat ugljično neutralnog proizvoda. Uz njega će se moći nabaviti i umanjeni model punionice, kao što je vidljivo na priloženim slikama. Krajnji cilj ove inicijative jest, osim uvođejna ekoloških principa u proizvodnju, podići i razinu ekološke osviještenosti među djecom.

Dječje punionice

Potom će i ostatak asortimana Matchboxa slijediti ovaj primjer, prvo s ekološkim pakiranjima, a nakon toga i s potpuno održivim procesom proizvodnje. Već sada u ponudi imaju i pakiranje od 5 modela električnih automobila koje dolazi u papirnatom pakiranju, a uključuje BMW i3, BMW i8, Nissan Leaf, Toyotu Prius te jedan električni kombi.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1