Hyundaijev subkompaktni crossover stiže 2018.

Hyundaijev subkompaktni crossover stiže 2018.

Hyundai bi uskoro na tržišta trebao lansirati novi SUV, a radit će se o manjem tzv. subkompaktnom crossoveru koji će biti konkurencija nissanovom Jukeu i mnogim drugim sličnim automobilima koji su sve popularniji.

Prema navodima insajdera, velik utjecaj na vanjski dizajn ovog modela će imati konceptni Intrado (na slici) predstavljen još 2014. na tadašnjem ženevskom salonu. Drugim riječima, bit će riječ o izgledom slobodnijem i vrlo moderno dizajniranom vozilu namijenjenom prvenstveno mlađim kupcima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, linije i značajke studijskog modela će biti nešto ublažene pa možemo očekivati veliki utjecaj Tucsona, kao i modela i30 te i20. To pak posebno vrijedi za uređenje interijera, motorizaciju (npr. turbo 1.0 i 1.4, 1.4 i 1.6 CRDi) i sl. Također, očekuje se kako će novi crossover biti dostupan s pogonom na prednje te na sva četiri kotača, kada smo se dotakli tehnikalija recimo i kako će se ovaj automobil B segmenta temeljiti na platformi modela i20.

Konačni naziv novog hyundaijevog modela još uvijek nije poznat, a službena premijera bi se trebala održati prije kraja ove godine. Prodaja će započeti u prvoj polovini 2018, a do kraja iste bi Hyundai navodno trebao predstaviti još jedan i to manji crossover iz A segmenta.

Podijeli:
1