Hyundai – zasloni osjetljivi na dodir na upravljaču?

Hyundai – zasloni osjetljivi na dodir na upravljaču?

Automobili postaju sve napredniji u svakom pogledu, a iz Hyundaija su nam poručili kako s tim nemaju problema. Dapače, spremni su otići i korak dalje od drugih proizvođača te biti predvodnici kada je riječ o upotrebi napredne tehnologije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako je Hyundai predstavio i30 s posebnim, konceptnim interijerom koji najavljuje mogući smjer kretanja razvoja unutrašnjosti, posebno kokpita hyundaijevih budućih automobila. Baš ovakav interijer se neće naći u nekom skorašnjem Hyundaiju, no pojedini elementi će svakako pronaći svoj put do tržišta.

Jedna od najzanimljivijih značajki ovog interijera je svakako novi tzv. višefunkcijski upravljač na kojem su klasični prekidači zamijenjeni s dva zaslona osjetljiva na dodir putem kojih se upravlja raznim on-board sustavima. Prikaz na ovim zaslonima je prilagodljiv, odnosno promjenjiv pa se vozač može birati što da mu se na njima prikazuje, a time i kojim sustavima putem njih upravlja.

Nadalje, tu je i digitalna instrumentna ploča s dvostrukim zaslonom. Točnije, dva zaslona se nalaze jedan iza drugoga na udaljenosti od 6 mm što omogućuje prikaz vrlo realističnog 3D grafičkog prikaza. Također, unaprijeđen je infotainment, a poseban je naglasak stavljen na zaslone i osjećaj njihova korištenja.

Na kraju dodajmo i da je Hyundai proveo istraživanje razine ometenosti vozača prilikom upotrebe ovog sustava. Rezultati su pokazali “značajno manju razinu distrakcije vozača od prihvatljive razine.”

Podijeli:
1