Hyundai Venue – novi subkompaktni crossover

Hyundai Venue – novi subkompaktni crossover

Hyundai je objavio nove teasere svog novog modela Venue. Riječ je o subkompaktnom crossoveru čiji su nam naziv Korejci već ranije otkrili, no sada su nam dali i bolji uvid u njegov konačni izgled. U četiri priložena teasera sada možemo vidjeti kako će otprilike izgledati njegova vanjština i njegov interijer.

Venue će se s duljinom od oko 4 m u hyundaijevoj ponudi smjestiti ispod modela Kona. Utjecaj Kone i većeg Santa Fea je svakako vidljiv na ovim skicama. To vrijedi posebno za prednji kraj vozila. Pogled na bok vozila otkriva očito prevelike kotače (no riječ je o skici), a otraga se nalazi difuzor, krovni spojler i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pomalo iznenađujuće je da na skici nema stražnjih vratiju jer se očekivao model s petorim vratima. S druge strane skica daje naslutiti da će klasični poklopac prtljažnika biti zamijenjen dvama vratima, no raniji video teaser isključuje takvu mogućnost. Drugim riječima, ne treba skici previše vjerovati kada je riječ o detaljima.

Interijer će biti moderno i jednostavno uređen kako i priliči vozilu koje će ciljati prvenstveno na mlađe kupce. Može se očekivati napredni infotainment s raznim mogućnostima povezivanja te tablet zaslonom. Skice otkrivaju i da će vozilo biti dostupno s automatskim mjenjačem.

Za sada nema informacija o motorizaciji, no sasvim je sigurno da će se u ponudi naći manji benzinski i, ovisno o tržištu, dizelski turbo motori. Hibridnu ili električnu izvedbu ne treba isključiti, no s obzirom da je kod manjeg modela vrlo bitna cijena one su manje vjerojatne.

Službena premijera će se održati tijekom sljedećeg tjedna na auto salonu u New Yorku. Venue bi trebao biti tzv. globalni model što znači da je vrlo izgledan i njegov dolazak na europska tržišta. Posebno kada u obzir uzmemo da se radi o subkompaktnom crossoveru, odnosno pripadniku segmenta čija popularnost na europskim tržištima nezaustavljivo raste.

Podijeli:
1