Hyundai Venue – novi mali korejski crossover

Hyundai Venue – novi mali korejski crossover

Hyundai je sada i službeno najavio skori dolazak svog novog subkompaktnog crossovera, odnosno modela Venue. Premijera ovog modela će biti održana tijekom sljedećeg mjeseca na auto salonu u New Yorku, a prodaja bi mu trebala započeti prije kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Venue će biti najmanji crossover ovog proizvođača, odnosno model koji će se u hyundaijevoj ponudi smjestiti ispod modela Kona. Za sada nema potvrda da će se Venue prodavati u Europi, no s obzirom na popularnost malih crossovera na Starom kontinentu usuđujemo se reći da je to sigurna stvar.

Trenutno nema nikakvih dodatnih službenih informacija o ovom vozilu, no očekuje se da će ponudu motora činiti 1,0-litreni turbo benzinski 3-cilindrični pogonski stroj te dva 4-cilindrična 1,4-litrena motora, jedan benzinski i jedan dizelski.

Vanjski dizajn bi trebao biti moderan, no nešto konvencionalniji i robusniji od Koninog. Općenito, oblik karoserije bi trebao biti pomalo kutijast kako bi u ponudi prostora nadoknadio nešto manje vanjske dimenzije.

Ranije su se mogle čuti informacije o bogato opremljenoj unutrašnjosti za jedan ovako mali automobil. Razlog je vrlo jednostavan. Naime, Venue je prvenstveno namijenjen mlađim kupcima pa ih Hyundai misli privući naprednim infotainmentom i sigurnosnom opremom.

Uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1