Hyundai Venue – novi mali globalni crossover

Hyundai Venue – novi mali globalni crossover

Hyundai je u New Yorku predstavio model Venue. Riječ je o novom crossoveru koji će se uskoro naći u prodaji na raznim svjetskim tržištima, a u hyundaijevoj ponudi će se naći ispod modela Kona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Venue je zamišljen kao zabavno vozilo koje će se prvenstveno svidjeti mlađim gradskim kupcima, a Hyundai će s njim ponuditi i široke mogućnosti personalizacije. Tako će Venue biti dostupan s osam boja vanjštine, u dvobojnim karoserijama, s nekoliko različitih setova naplataka veličine između 15 do 17 cola, panoramskim krovom i sl.

Venue je duljine 4036 mm, širine 1770 i visine 1565 mm, dok mu međuosovinski razmak iznosi 2520 mm. Drugim riječima, Venue je 130 mm kraći od Kone, 30 mm uži i 15 mm viši od Kone, a međuosovinski razmak mu je kraći za 81 mm.

Unutrašnjost je jednostavna i pregledna. U instrumentnoj ploči se nalazi 3,5-inčni zaslon, dok je na središnjem stupu 8-inčni zaslona infotainmenta. Standardnu opremu će činiti kamera za vožnju unatrag, a tu su i sigurnosni sustavi kao što su održavanje vozila u voznoj traci, sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu, sustav upozorenja na bočni promet otraga, nadzor nad pozornošću vozača, sustav automatskog kočenja u nuždi i sl.

Za sada je poznato samo da će Venue biti dostupan s 1,6-litrenim 4-cilindričnim motorom uparenim sa 6-stupanjskim ručnim te CVT mjenjačem. U ponudi će se vjerojatno naći i druge izvedbe, a sve će verzija imati pogon na prednje kotače.

Više o ovom modelu će biti poznato bliže njegovom dolasku na tržište.

YouTube MP3 - Hotmail
1