Hyundai uskoro predstavlja novi mali crossover?

Hyundai uskoro predstavlja novi mali crossover?

Prema posljednjim saznanjima Hyundai namjerava, za otprilike dva mjeseca na ovogodišnjem izdanju auto salonu u New Yorku, predstaviti novi crossover. Točnije, radit će se o subkompaktnom modelu koji će se u ponudi ove korejske marke smjestiti ispod modela Kona.

Drugim riječima, ovaj bi novitet postao novi tzv. ulazni model u hyuindaijevu crossover/SUV ponudu. Potvrda dolaska ovog automobila je stigla od šefa hyundaijevog dizajnerskog centra u Namyangu, SangYup Leeja, koji je otkrio i par pojedinosti o ovom modelu. Lee je rekao da će ovaj novitet imati “vrlo kutijasti i hrabri dizajn” te da će biti pomalo “robusnog karaktera.”

Pored navedenog nema konkretnijih podataka o vozilu. Ipak, ako će biti manji od Kone onda možemo očekivati duljinu do 4 m. Kao osnova bi trebao poslužiti i10. Nadalje, teško da će biti dostupan pogon na sva četiri kotača jer bi to podiglo cijenu. Što se ponude motora tiče mogu se očekivati turbo benzinci manjeg obujma, a dizelaši su upitni. Također, vjerojatna je i elektrificirana izvedba.

Iako će premijera biti održana u New Yorku subkompaktni crossover A segmenta se čini prikladnim prije za europska tržišta pa je za vjerovati kako će stići i na Stari kontinent. Prodaja bi navodno trebala započeti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1