Hyundai sprema Tucson N s 340 KS

Hyundai sprema Tucson N s 340 KS

Hyundai je već predstavio par modela iz svoje performance linije N, a sada doznajemo da će dotična biti dodatno proširena s još barem dva noviteta. Tako barem tvrdi Auto Express koji se poziva na insajdere te javlja da će Hyundai u skoroj budućnosti predstaviti modele i20 N i Tucson N.

Tucson N će biti performance crossover kojem će konkurenciju činiti vozila poput Cupra Atece, VW-a T-Roc R i sl. Očekuje se da će ga pokretati motor snage 250 kW, odnosno 340 KS te da će do 100 km/h moći ubrzati za manje do 6 sekundi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored snažnijeg motora ova će se verzija od ostatka ponude razlikovati raznim drugim doradama poput sportskog ovjesa, snažnijih kočnica, izravnijeg upravljača i sl. Dakako, za očekivati je i cijeli niz vizualnih promjena, prvenstveno u vidu sportskog aero paketa te raznih drugih izmjena vanjštine i interijera.

Pored Tucsona, Hyundai želi lansirati i svog konkurenta Polu GTI, Clio RS, Fiesti ST i sl. Točnije, radi se o modelu i20 N čiji bi motor trebao razvijati snagu od oko 184 kW, odnosno 250 KS. Kupci mogu očekivati pogona na prednje kotače, elektronički nadzirani diferencijal s blokadom proklizavanja te razne druge sportske dorade.

Na kraju dodajmo kako bi se i20 N na tržištu trebao pojaviti tijekom sljedeće godine. Tucson N navodno možemo očekivati do najkasnije 2021.

Podijeli:
1