Hyundai sprema sportski model pod značkom Genesisa

Hyundai sprema sportski model pod značkom Genesisa

Čini se kako je samo nebo granica za luksuznu hyundaijevu marku, odnosno Genesis. Naime, kako bi dodatno ojačali imidž branda Hyundai je odlučio razviti sportski model koji bi konkurirao ferrarijevim i porscheovim automobilima. Barem kada je riječ o performansama i, možda, izgledu, no hoće li hyundaijev sportski model uistinu biti u stanju oteti kupce spomenutim proizvođačima tek treba vidjeti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uglavnom vijest o sportskom automobilu dolazi od strane hyundaijevog šefa dizajna Luca Donckerwolkea i potpredsjednika za razvoj i istraživanje Woong-chul Yanga koji su tijekom CES-a rekli kako će Hyundai “definitivno napraviti taj automobil”, no da nam za sada još uvijek ne mogu otkrivati konkretnije pojedinosti.

Ono što za sada znamo je to da će ovaj dvosjed biti razvijen od strane hyundaijevog performance odjela N. Njegov dolazak na tržište se očekuje za nekoliko godina, a pokretat će ga hibridni pogonski sklop kojeg će činiti benzinac, električni motori i baterije. Na kraju još recimo kako će se vjerojatno raditi o modelu s pogonom na sva četiri kotača, a najavni koncept možemo očekivati uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1