Hyundai Santa Fe – prvi produkcijski model sa senzorom za otisak prsta

Hyundai Santa Fe – prvi produkcijski model sa senzorom za otisak prsta

Hyundai će u svoje automobila uskoro započeti ugrađivati tehnologiju za očitavanje otisaka prstiju. Točnije, od prve polovice sljedeće godine Hyundai će ovu tehnologiju uvesti u ponudu svog modela Santa Fe, prvo na kineskom, a potom i na ostalim svjetskim tržištima. Kada će ovaj sustav biti uveden na druga tržišta za sada nije poznato jer su iz Hyundaija rekli samo da će uvođenje biti “postepeno.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Čitač otisaka, odnosno biometrijski senzor je ugrađen u kvaku te u prekidač za startanje motora. Drugim riječima, vozaču će biti omogućeno otključavanje, odnosno zaključavanje vozila te startanje motora.

Također, ovaj način ulaska u vozilo omogućuje i dodatnu razinu personalizacija postavki unutar vozila. Dakle, vozilo će već prilikom otključavanja prepoznati vozača te će automatski moći prilagoditi položaj sjedala, retrovizora te rasvjetu, infotainment i sl. ranije zadanim postavkama svakog pojedinog vozača. Plan je dodatno proširiti mogućnosti podešavanja na položaj upravljača, temperaturu i sl.

Korejski proizvođač napominje da je mogućnost pogreške 1 naprema 50.000 (što ga čini sigurnijim od ključa) te da je sustav u mogućnosti stalno učiti te time dodatno smanjivati mogućost pogreške. Također, tu je i senzor električnog kapaciteta koji može spriječiti primjenu lažiranog otiska i sl.

Podijeli:
1