Hyundai Santa Fe – prvi produkcijski model sa senzorom za otisak prsta

Hyundai Santa Fe – prvi produkcijski model sa senzorom za otisak prsta

Hyundai će u svoje automobila uskoro započeti ugrađivati tehnologiju za očitavanje otisaka prstiju. Točnije, od prve polovice sljedeće godine Hyundai će ovu tehnologiju uvesti u ponudu svog modela Santa Fe, prvo na kineskom, a potom i na ostalim svjetskim tržištima. Kada će ovaj sustav biti uveden na druga tržišta za sada nije poznato jer su iz Hyundaija rekli samo da će uvođenje biti “postepeno.”

Čitač otisaka, odnosno biometrijski senzor je ugrađen u kvaku te u prekidač za startanje motora. Drugim riječima, vozaču će biti omogućeno otključavanje, odnosno zaključavanje vozila te startanje motora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, ovaj način ulaska u vozilo omogućuje i dodatnu razinu personalizacija postavki unutar vozila. Dakle, vozilo će već prilikom otključavanja prepoznati vozača te će automatski moći prilagoditi položaj sjedala, retrovizora te rasvjetu, infotainment i sl. ranije zadanim postavkama svakog pojedinog vozača. Plan je dodatno proširiti mogućnosti podešavanja na položaj upravljača, temperaturu i sl.

Korejski proizvođač napominje da je mogućnost pogreške 1 naprema 50.000 (što ga čini sigurnijim od ključa) te da je sustav u mogućnosti stalno učiti te time dodatno smanjivati mogućost pogreške. Također, tu je i senzor električnog kapaciteta koji može spriječiti primjenu lažiranog otiska i sl.

Podijeli:
1