Hyundai razvija zasebni N model

Hyundai razvija zasebni N model

Do sada bi već trebao biti poznat podatak kako se hyundaijeva ponuda sastoji i od performance linije pod oznakom N. Za sada su tržištu predstavljeni model i30 N i Veloster N koji čine “prvu fazu N vozila.” U skoroj budućnosti će im se pridružiti još neke N izvedbe modela iz standardne ponude, no na tržište će stići i jedinstveni N model koji neće biti “tek” dorada nekog postojećeg hyundaijevog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu Auto Expressu hyundaijev šef odjela za performance vozila i sport Thomas Schemera je otkrio kako je sljedeća faza razvoj novog sportskog noviteta koji se neće temeljiti na nekom već postojećem hyundaijevom modelu.

O samom tom novitetu za sada nema detaljnijih informacija, no može se očekivati atraktivniji dizajn s obzirom da će se raditi o tzv. halo modelu te ujedno i predvodniku ponude. Nadalje, za pretpostaviti je kako će biti riječ ili o coupeu ili o limuzini. Također, moguć je i sportski automobil sa središnje smještenim motorom, no konačna odluka bi tek trebala biti donijeta.

S obzirom da u Hyundaiju navodno još nisu riješili karoserijski oblik u kojem će ovaj model stići na tržište čini se da ćemo na ovaj N model pričekati još koju godinu.

YouTube MP3 - Hotmail
1