Hyundai pretpremijerno predstavio novi Santa Fe

Hyundai pretpremijerno predstavio novi Santa Fe

Nakon nekoliko prikazanih teasera (26. siječanj i 31. siječanj), mjesec dana pred službenu premijeru koja će biti održana u sklopu predstojećeg, 88. Međunarodnog salona automobila u Ženevi, korejski je Hyundai pokazao prve slike četverte generacije modela Santa Fe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi dizajnerski izričaj Hyundaija, vidljiv na kompaktnom SUV modelu Kona sada je našao svoj put do još jednog hyundaijevog automobila. Razdvojeni sklop glavnih svjetala i trapezoidna maska hladnjaka najuočljiviji su detalji korporativnog dizajna. U unutrašnjosti su također vidljivi aktualni trendovi ove marke, s brojnim dizajnerskim rješenjima promoviranim na novom modelu i30.

Novi je Santa Fe, uz dimenzije od 4770 x 1890 mm za 70 mm dulji te 10 mm širi od prethodne generacije, a povećan je i međuosovinski razmak. U Hyundaiju navode kako su se nove dimenzije pozitivno odrazile na povećanje prostora za koljena putnika na stražnjim sjedalima.

Pod prednjim poklopcem četvrte generacije Hyundaija Santa Fe naći će se tri pogonska stroja, od kojih dva predstavljaju novost u ovom modelu. Tako će se postojećem 2,2-litrenom dizelu snage od 194 KS pridružiti novi 2-litreni dizel, a bit će ponuđen i 2-litreni benzinski turbo. Sva tri pogonska stroja bit će moguće upariti s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Automobil će biti ponuđen i s elektronički nadziranim sustavom pogona na sva četiri kotača HTRAC (Hyundai TRACtion) koji je ranije bio dostupan u modelima hyundaijeve luksuzne pod-marke Genesis. Ovaj 4×4 pogon ima nekoliko načina rada te će zasigurno promaknuti novi Santa Fe u najsvestraniji model Hyundaija.

Dakako, oprema će biti na visokoj razini uz sustav autonomnog kočenja, brojne druge napredne sustave potpore vozaču kao i prepoznavanje glasa. Novost u hyundaijevoj ponudi predstavlja Safety Exit System koji upozorava putnike ukoliko osobe sa stražnjih sjedala pokušaju otvoriti vrata dok se drugo vozilo približava.

Podijeli:
1