Hyundai predstavio Tucson N Line

Hyundai predstavio Tucson N Line

Očekivalo se kako će Hyundai premijerno predstaviti model Tucson N Line na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, no korejski se proizvođač odlučio na drugačiji pristup. Tako je Hyundai pričekao da se slegne prašina ovogodišnje Ženeve da bi premijerno predstavio novog člana svoje n obitelji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj put je dakle riječ o modelu Tucson N Line. Prvom hyundaijevom SUV-u koji je prošao kroz N tretman. Tucson N Line će, ovisno o tržištu, biti dostupan s tri pogonska sklopa. Prvi je turbo dizelski 2,0-litreni CRDi sa 48V blagim hibridom koji razvija snagu od 185 KS. Slijedit će ga turbo benzinski 1,6-litreni T-GDI snage 177 KS te 1,6-litreni CRDi sa spomenutim blagim hibridom snage 136 KS.

Ove će motore biti moguće upariti s pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Također, kupcima će na izboru stajati 6-stupanjski ručni te 7-stupanjski automatski mjenjače s dvije spojke.

Nadalje, Tucson N Line će se od ostatka ponude razlikovati s više raznih styling dodataka. Primjerice, sprijeda su primjetni redizajnirani branik, LED svjetla za dnevnu vožnju, maska motora i sl. Dalje su primjetni crni okviri prozora, crni 19-colni lakometalni kotači, crni krovni spojler, crni krov i crna kućišta retrovizora. Inače, ovo vozilo će biti dostupan s devet različitih boja karoserije.

U unutrašnjosti će putnike, dočekati nove kožne presvlake sportskih sjedala, razni ukrasni elementi na prednjoj armaturi, upravljaču i ručici mjenjača. Potom tu su aluminijske papučice, novi audio sustav s devet zvučnika, panoramski stakleni krov i sl.

Od tehničkih dorada se ističe tvrđe podešeni ovjes za 8% sprijeda i 5% otraga. Dotjeran je sustav upravljanja kako bi se omogućio veći osjećaj izravnosti upravljača. Cilj ovih dorada je veći užitak u vožnji te kvalitetnije vozne sposobnosti ovog automobila.

Na kraju još dodajmo kako će prodaja na europskim tržištima započeti u svibnju. Za one kojima vizualne te dorade ovjesa i upravljača nisu dostatna Hyundai navodno sprema punokrvnu N izvedbu Tucsona snage oko 340 KS. Prema dosadašnjim informacijama taj bi se model na tržištu trebao pojaviti za godinu ili dvije.

Podijeli:
1