Hyundai predstavio novu generaciju modela Sonata

Hyundai predstavio novu generaciju modela Sonata

Dok još uvijek pristižu vijesti sa ovogodišnje Ženeve, Hyundai je odlučio odraditi online premijeru nove generacije modela Sonata. Automobila koji će premijerno nastupiti sljedećeg mjeseca u New Yorku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova, osma generacija Sonate će biti tzv. coupe sa četvorim vratima, odnosno puno dinamičnijeg i elegantnijeg dizajna. U ideji nešto sličnija šestoj nego sedmoj generaciji. Također, ovaj nam automobil svojim značajkama vanjštine pokazuje novi smjer razvoja hyundaijevog obiteljskog dizajna kojeg je najavio prošlogodišnji koncept Le Fil Rouge.

Jedan od zanimljivijih detalja su tzv. skrivena svjetla. Naime, radi se o svjetlima za dnevnu vožnju koja ugašena djeluju kao kromirani element vanjštine i tek se njihovim paljenjem vidi o čemu je ustvari riječ. Dodajmo je da je nova generacija ponešto narasla dimenzijama. Točnije, duljina je narasla za 45 mm, a širina za 25 mm. Međuosovinski je razmak dulji za 35 mm, dok je visina smanjena za 30 mm.

Unutrašnjost je puno otmjenija, modernija i bogatije opremljena nego što je to bio slučaj s prethodnikom. Također, ponuda prostora će biti nešto izdašnija. Prodaja nove Sonate na tržištima širom svijeta će započeti u drugoj polovici ove godine, a tehnički detalji će postati poznati nakon premijere.

1