Hyundai predstavio novi Santa Fe

Hyundai predstavio novi Santa Fe

Nakon što su nedavno objavljene prve službene fotografije i neke pojedinosti vezane uz novu generaciju velikog hyundaijevog SUV-a sada je na red došla i prava službena online premijera automobila čija je prodaja na korejskom tržištu već započela. Točnije, Hyundai je već zaprimio oko 15 tisuća narudžbi od domaćih kupaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Santa Fe će biti dostupan u dvije verzije, standardnoj i Santa Fe XL. Ova potonja će dolaziti s tri reda sjedala i u nju će se moći smjestiti sedmoro putnika, a dodajmo kako je u pripremi i verzija s osam sjedala. Dizajn vanjštine i interijera djeluje osjetno kvalitetnije i luksuznije od prethodnika, a primjetan je utjecaj modela Kona, posebno na eksterijer. Inače, novi Santa Fe je dimenzija 4770 x 1890 x 1680 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2765 mm. To znači da je novi model 70 mm dulji i 10 mm širi te da mu je međuosovinski razmak narastao za 65 mm.

Zahvaljujući rastu dimenzija ponuda prostora unutar putničke kabine i prtljažnika je također narasla pa sada obujam prtljažnog prostora iznosi 625 l (prije 585 l), a u XL izvedbi iza trećeg reda sjedala se nudi zapremina od 130 l.

Da je riječ o automobilu osjetno bogatije i naprednije opreme dovoljno govori činjenica da je s njim dostupna digitalna instrumentna ploča, head-up zaslon, sustav glasovnog upravljanja infotainmentom i sl. Također, tu je i nekoliko sustava pomoći vozaču poput aktivnog održavanja vozna trake, izbjegavanja sudara, aktivnog tempomata, sustav upozorenja na vozila otraga…

U Južnj Koreji Santa Fe će biti dostupan s turbo benzinskim 2,0-litrenim 4-cilinričnim motorom snage 235 KS i najvećeg okretnog momenta od 353 Nm, a pored toga će biti dostupna i dva dizela obujma 2,0 i 2,2 litre. Prvi razvija snagu od 186 KS i najveći okretni moment od 402 Nm, a drugi 202 KS i 441 Nm. Svi ovi motori su upareni s 8-stupanjskim automatski mjenjačima te opcijskim pogonom na sva četiri kotača, a kasnije će ponuda biti proširena s hibridnom izvedbom.

Podijeli:
1