Hyundai pred Frankfurt predstavio novi i10

Hyundai pred Frankfurt predstavio novi i10

Hyundai je pred skorašnju premijeru na ovogodišnjem izdanju frankfurtskoga auto salona predstavio novu generaciju modela i10. Ovaj je model razvijen u Europi, a i proizvodit će se na Starom kontinentu upravo za europska tržišta. U odnosu na prethodnika ovaj će model mnoge novosti kako kada je u pitanju dizajna, vanjštine i unutrašnjosti, tako i kada je riječ o tehničkim rješenjima.

Svakako će svima u oči prvo upasti osjetno atraktivniji i dinamičniji izgled ovog gradskog mališana. Posebno se ističu nova maska s okruglim LED svjetlima za dnevnu vožnju, mišićavije bočne linije i sl. Također, i10 je proširen za 20 mm, a za istu vrijednost mu je i snižena ukupna visina. Kupci će moći izabrati između deset boja karoserije te dvije dodatne boje krova (crvena i crna – u dvobojnim varijantama). Tu su i novi opcijski 16-colni alu naplatci.

Mladenački svježi i moderni izgled se nastavlja u unutrašnjosti. Tu su jednostavni upravljač s tri kraka i 8,0-inčni zaslon u boji sa sustavima Apple CarPlay i Android Auto. Recimo i da će novi i10 biti dostupan kao četvero ili peterosjed.

Ključni elementi bogatije i naprednije sigurnosne opreme su sustav pomoći pri izbjegavanju sudara sprijeda, automatska duga svjetla, sustav pomoći pri održavanju vozila u voznoj traci, sustav nadzora nad pozornošću vozača, sustav prepoznavanja prometnih znakova i upozorenja na ograničenje brzine.

Kupcima će na izboru stajati dva motora. Prvi je 3-cilindrični 1.0 MPi benzinac snage 66 KS i najvećeg okretnog momenta od 96 Nm. Drugi je nešto veći, također benzinski 1,2-litreni 4-cilindrični MPi snage 85 KS i najvećeg okretnog momenta od 120 Nm. Oba motora je moguće upariti s 5-stupanjskim ručnim ili 5-stupanjskim automatskim mjenjačem te dakako pogonom na prednje kotače.

Podijeli:
1