Hyundai potvrdio rad na N modelima s pogonom na sva četiri kotača

Hyundai potvrdio rad na N modelima s pogonom na sva četiri kotača

Hyundai je nedavno predstavio i30 N, a sada je stigla potvrda kako performance odjel ovog korejskog proizvođača već radi na razvoju modela s pogonom na sva četiri kotača. Točnije, Albert Biermann, šef razvoja N linije, je potvrdio kao se već vrše testiranja prototipa s pogonom na sva četiri kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Biermann je dodao kako još uvijek ne postoje planovi za lansiranje jednog takvog modela, odnosno da još ni jedan N s pogonom na sva četiri kotača nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju, no s obzirom na ciljanu konkurenciju poput Golf R ili Focusa RS čini se kako je to samo pitanje vremena.

Isti izvor kaže i da pogon na sva četiri kotača nije prioritet jer i30 N nema dovoljno snage da bi zahtijevao upotrebu takvog tehničkog rješenja. Dakle, kada bi u Hyundaiju odlučili povećati mu snagu za očekivati je da bi tada sa snažnijim motorom kupcima ponudili i pogon na sva četiri kotača.

Biermann je rekao i da N odjel radi na razvoju mjenjača s ručicama na upravljaču koji će se “prije ili kasnije” pridružiti ponudi. Zaključio je i da će N modeli ostati dostupni s ručnim mjenjačem jer “on mora preživjeti!”

YouTube MP3 - Hotmail
1