Hyundai potvrdio parišku premijeru modela i30 N Fastback

Hyundai potvrdio parišku premijeru modela i30 N Fastback

Prema navodima iz Hyundaija prodaja modela iz performance linije N je “već premašila očekivanja”, a uskoro će ponuda biti dodatno proširena pa je za očekivati daljnji rast interesa tržišta za ove automobile. Konkretnije, Hyundai je potvrdio da će na ovogodišnjem izdanju pariškog auto salona biti premijerno predstavljena N izvedba modela i30 Fastback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako će i30 N Fastback postati treći član linije N, iza modela i30 N i Veloster N, a za one koji još nisu upoznati sa standardnom verzijom recimo kako je i30 Fastback dodatni karoserijski oblik temeljen na standardnom hatchbacku. Točnije, riječ je o dinamično dizajniranom tzv. liftbacku s petorim vratima.

Za sada nema nikakvih službenih potvrda o motorizaciji, no sasvim je izvjesno kako će i Fastback izvedbu pokretati isti 2,0-litreni turbo 4-cilindrični motor dostupan u dvije izvedbe snage 250 i 275 KS. U skladu s N filozofijom i30 N Fastback će dobiti agresivniji aero kit, veće kotače, dvostruki završetak ispuha, dotjerani ovjes te proći kroz druga slična sportska unaprjeđenja.

Prodaja ovog automobila će započeti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1