Hyundai osvježio ponudu modela i30 s novim dizelskim motorom

Hyundai osvježio ponudu modela i30 s novim dizelskim motorom

Hyundai je svega dvije godine nakon što je lansirao trenutnu generaciju modela i30 odlučio značajnije osvježiti ovaj model, kako u njegovoj standardnoj hatchback tako i u karavanskoj izvedbi. Najvažniju novost, pored manjih dorada dizajna i opreme, čini novi 1,6-litreni Smartstream dizelski motor koji zadovoljava Euro 6d temp standard.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novo razvijeni 1.6 Smartstream je 4-cilindrični turbo dizelski motor koji će biti dostupan u tri izvedbe različite snage. Konkretnije, najslabija verzija će razvijati snagu od 70 kW (96 KS), slijedit će ju ona snage 85 kW (116 KS), dok će vrh ponude ovog motora činiti inačica snage 100 kW (136 KS).

Bazna verzija će biti uparena samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će srednju i najsnažniju izvedbu biti moguće upariti s opcijskim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (7DCT). Najekonomičnija verzija ovog motora je ona bazna i njena će se prosječna potrošnja kretati oko 3,9 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida oko 104 g/km. Najsnažnija izvedba će trošiti oko 4,4 l/100 km.

Dodajmo i kako će svi dizelski motori biti opremljeni sustavom za smanjenje emisija NOx-a, dok će svi benzinski motori osvježene ponude modela i30 ubuduće dolaziti opremljeni s filterom čestica.

Što se tiče dizajna i30, u obje spomenute izvedbe, će dobiti novi prednji branik preuzet iz modela i30 Fastback te je proširena paleta boja s dva nova laka, Stellar plava i Olivine siva. U unutrašnjosti najveću novost čini dostupnost 8-inčnog središnjeg zaslona Display Audi infotainment sustava, koji uključuje Android Auto i Apple CarPlay, a vozači mogu pristupiti sučelju putem zaslona osjetljivog na dodir, govornih naredbi i prekidača na upravljaču.

Službena premijera dotjeranog i30 će se održati u Parizu u listopadu, a prodaja će započeti nedugo zatim.

Podijeli:
1