Hyundai osvježio model Ioniq

Hyundai osvježio model Ioniq

Nakon tri godina na tržištu te više od 60.000 prodanih primjeraka plug-in hibridne te hibridne izvedbe modela Ioniq su stigle do svojih mid-life facelifta. Osvježenje je obuhvatilo vanjštinu i interijer ovih automobila koji će se moći pohvaliti i određenim tehničkim unaprjeđenjima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novosti eksterijera obuhvaćaju masku motora, redizajnirana opcijska LED svjetla sprijeda i otraga, a dodane su i tri nove boje karoserije pod nazivima Fluidic Metal, Electric Shadow i Liquid Sand. U unutrašnjosti se ističe redizajnirana instrumenti ventilacije i klima uređaja, a u ponudi je i opcijski 10,25-inčni središnji zaslon infotainmenta koji sada nudi podršku za glasovne naredbe te Android Auto, Apple CarPlay i Hyundai Live Services

Sve verzije osvježenog Ioniqa su opremljene paketom SmartSense koji između ostalog uključuje sustav autonomnog kočenja u nuždi te sustav odražavanja vozila u voznoj traci. Također, tu je i sustav nadzora nad pozornošću vozača (Driver Attention Alert). Nadalje, ovi će modeli nuditi i sustav automatskog prebacivanja na električni pogon (Green-zone Drive Mode) u određenim dijelovima gradova. Još od veće koristi vozačima će biti tzv. vožnja jednom pedalom i sustav regenerativnog kočenja (Smart Regenerative Braking).

Tu je još nekoliko različitih sustava vezanih uz električni dio pogonskog sklopa. Dodajmo i da će uskoro biti osvježena i električna izvedba ovog automobila odnosno Ioniq Electric. Točnije, vrlo vjerojatno ćemo facelift vidjeti na ženevskom auto salonu u ožujku.

Podijeli:
1