Hyundai najavio ženevsku premijeru karavanskog i30

Hyundai najavio ženevsku premijeru karavanskog i30

Hyundai će na predstojećem ženevskom salonu automobila sukladno ranijim najavama predstaviti karavansku izvedbu modela i30, odnosno i30 Wagon.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S dizajnerske strane ne treba očekivati velika iznenađenja, odnosno karavan će slijediti konvencionalni i pomalo suzdržani, no zato velikoj većini ciljanih kupaca vrlo prihvatljivi i dopadljivi izgled standardnog modela, odnosno hatchbacka. Jedine prave novosti će biti nešto dulja linija krova i karavanskoj izvedbi prilagođeni stražnji kraj gdje će se najviše isticati nova stražnja svjetla.

S tehničke strane karavan će još vjernije slijediti hatchback verziju, a tu dakako prvenstveno mislimo na motorizaciju koja će uključivati i novi 1,4-litreni turbobenzinski motor snage od 140 KS. Ulazni će model biti pokretan atmosferskim 1.4 motorom snage 100 KS, a iznad njega će se u ponudi nalaziti i 3-cilindrični 1.0 turbo snage 120 KS. Ljubitelji dizelaša će moći izabrati između tri verzije 1,6-litrenog turbo pogonskog sklopa snage od 95, 110 i 136 KS. S njima će se moći upariti standardni 6-stupanjski ručni te automatski 7-stupansjki mjenjač s dvije spojke.

Na kraju dodajmo kako će karavanski model imati veću zapreminu prtljažnika, a vjeruje se i da će biti veća od prethodne generacije ove karoserijske verzije koja je iznosila 528 dm3, no za službene podatke ćemo morati pričekati premijeru, online ili onu pravu ženevsku.

YouTube MP3 - Hotmail
1