Hyundai najavio premijeru nove generacije modela Santa Fe

Hyundai najavio premijeru nove generacije modela Santa Fe

Hyundai je objavio prvi teaser nove generacije svog velikog SUV-a, odnosno modela Santa Fe koji će premijeru imati na ovogodišnjem ženevskom auto salonu. Proizvođač je potvrdio i kako će online predstavljanje biti održano već tijekom sljedećeg mjeseca pa ćemo pojedinosti o novoj generaciji ovog modela doznati i prije Ženeve.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prva generacija Santa Fea je lansirana još 2001, a druga je na tržište stigle 2007, dok je sadašnja, treća generacija stigla 2013. Proizvođač za sada ne otkriva pojedinosti o ovom automobilu, no doznajemo kako će biti opremljen bogatom i naprednom sigurnosnom opremom.

Između ostalog novi Santa Fe će biti opremljen i sustavom upozorenja ukoliko se netko nalazi na stražnjoj klupi, kako bi se spriječile situacije ostavljanja djeteta u automobilu i sl. Tu je i sustav upozorenja na bočni promet otraga uparen sa sustavom automatskog kočenja.

Koliko se na priloženom teaseru može vidjeti čini se kako će novi Santa Fe biti dinamičnijeg i osjetno modernijeg dizajna prema uzoru na ostale hyundaijeve novitete. Također, čini se da se ovdje nalazi verzija s duljim međuosovinskim razmakom, a time i s tri reda sjedala. Hoće li se i dalje u ponudi nalaziti Santa Fe Sport s kraćim međuosovinskim razmakom i pet sjedala ćemo saznati uskoro. Prema nekim izvorima manji bi model možda mogao dobiti i novo ime, dok će veći zadržati naziv i dodatno narasti dimenzijama.

Podijeli:
1