Hyundai najavio i30 N

Hyundai najavio i30 N

Hyundai je objavio video teaser performance izvedbe model i30. Riječ je o dakako o verziji i30 N koja će vrlo vjerojatno premijerno biti predstavljena do kraja ove godine, odnosno na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na priloženom video zapisu možete vidjeti testni prototip tijekom vožnje na britanskim prometnicama gdje se obavlja dio razvoja ovog automobila. Koliko je za sada poznato i30 N će pokretati 4-ilindrični 2,0-litreni turbobenzinski motor uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače.

Kasnije bi se ponudi trebao priključiti i automatski mjenjač s dvije spojke, a možda čak i pogon na sva četiri kotača. O ovom potonjem konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta.

Kupcima će isprva gotovo sigurno biti ponuđene dvije izvedbe različite snage. Prva će razvijati snagu od oko 250 KS, a druga oko 280 KS. Pored snage motora ovi bi modeli trebali donekle razlikovati aero kitom, pojedinim dijelovima i sl.

Dodajmo da je oznaka N posveta Namyangu i Nürburgringu, odnosno lokacijama hyundaijevog korejskog i europskog razvojnog centra. Također, dodajmo da će i30 N biti prvi od serije N modela, a njihovim razvojem će rukovoditi Albert Biermann, prijašnji zaposlenik BMW M GmbH.

Prije Frankfurta Hyundai će i30 N predstaviti krajem ovog mjeseca na 24 sata Nürburgringa s dva primjerka koji će biti “vrlo bliski konačnom produkcijskom modelu.”

YouTube MP3 - Hotmail
1