Hyundai najavio i30 N

Hyundai najavio i30 N

Hyundai je objavio video teaser performance izvedbe model i30. Riječ je o dakako o verziji i30 N koja će vrlo vjerojatno premijerno biti predstavljena do kraja ove godine, odnosno na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

Na priloženom video zapisu možete vidjeti testni prototip tijekom vožnje na britanskim prometnicama gdje se obavlja dio razvoja ovog automobila. Koliko je za sada poznato i30 N će pokretati 4-ilindrični 2,0-litreni turbobenzinski motor uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kasnije bi se ponudi trebao priključiti i automatski mjenjač s dvije spojke, a možda čak i pogon na sva četiri kotača. O ovom potonjem konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta.

Kupcima će isprva gotovo sigurno biti ponuđene dvije izvedbe različite snage. Prva će razvijati snagu od oko 250 KS, a druga oko 280 KS. Pored snage motora ovi bi modeli trebali donekle razlikovati aero kitom, pojedinim dijelovima i sl.

Dodajmo da je oznaka N posveta Namyangu i Nürburgringu, odnosno lokacijama hyundaijevog korejskog i europskog razvojnog centra. Također, dodajmo da će i30 N biti prvi od serije N modela, a njihovim razvojem će rukovoditi Albert Biermann, prijašnji zaposlenik BMW M GmbH.

Prije Frankfurta Hyundai će i30 N predstaviti krajem ovog mjeseca na 24 sata Nürburgringa s dva primjerka koji će biti “vrlo bliski konačnom produkcijskom modelu.”

Podijeli:
1