Hyundai N bi kupcima uskoro mogao ponuditi samostalan sportski model

Hyundai N bi kupcima uskoro mogao ponuditi samostalan sportski model

Podsjetimo, hyundaijev odjel N je u osnovi ono što mnogi nazivaju kućnim tunerom, dakle isto ono što je M za BMW ili AMG za Mercedes. Njegova ponuda se polako ali sigurno širi, a do sada su na pojedina svjetska tržišta stigli modeli i30 N i Veloster N. Pored njih uskoro možemo očekivati i30 N Fastback, performance izvedbe modela Kona i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je šef N odjela Albert Biermann otkrio nekoliko novih pojedinosti o planovima za bližu budućnost. Prije svega potvrdio je skori dolazak novih N modela i rekao da “isprobavaju razne stvari” od kojih će neke stići na tržište.

Najvažnija novost koju je Biermann otkrio, odnosno natuknuo je mogućnost da će N odjel u skoroj budućnosti kupcima ponuditi samostalan sportski model. Drugim riječima, model koji se neće temeljiti na nekom već postojećem hyundaijevom vozilu iz standardne ponude, već automobil koji će od samog početka biti razvijen kao dio linije N te samo u toj izvedbi dostupan kupcima.

Ovaj model trenutno ipak nije među prioritetima s obzirom da “hyundaijeva prodajna mreža nije navknuta na performance modele pa nema potrebe za žurbom.” Također, dodao je i da je prije lansiranja posebnih modela potrebno dodatno ojačati sam N odjel i njegovu prepoznatljivost kod kupaca.

Tek tada će se Hyundai moći nositi s “velikim dečkima.” Naime, Thomas Schemera, šef Grupe Hyundai za performance modele i sportski program, je rekao da će se za tri do četiri godine strategija N odjela donekle izmijeniti te će tada konkurirati BMW-ovim M, mercedesovim AMG i drugim sličnim modelnim linijama.

Podijeli:
1