Hyundai Kona – stiže novi subkompaktni SUV

Hyundai Kona – stiže novi subkompaktni SUV

Hyundai je objavio prvi teaser svog novog subkompaktnog SUV-a, odnosno malog crossovera koji će nositi naziv Kona. Riječ je o modelu koji će pripadati B segmentu te koji je ustvari najavljen još 2014. s konceptnim vozilom Intrado.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njegovim dolaskom na tržište hyundaijevu će crossover/SUV ponudu činiti četiri modela, odnosno Grand Santa Fe, Santa Fe, Tucson i dakako Kona koja će konkurirati nissanovom Jukeu, Renaultu Captur, opelovoj Mokki X i sl.

Konkretnijih informacija o samom modelu za sada nema, a proizvođač je za sada službeno priopćio samo da je Kona razvijen s naglaskom na dinamičnim voznim sposobnostima te kako se radi o modelu koji će postaviti nove standarde u segmentu kompaktnih SUV-ova.

Također, iz Hyundaija su se pohvalili bogatom ponudom prostora unutar putničke kabine, naprednom i bogatom opremom, kao i inovativnim dizajnom koji će nam predstaviti daljnji smjer razvoja dizajna cijele marke, a posebno SUV-ova.

U svakom slučaju Kona bi se trebala temeljiti na platformi modela i20, a motorizaciju će posuditi većinom o novog i30. Dostupnost pogona na sva četiri kotača je malo vjerojatna, odnosno sve bi izvedbe trebale imati pogon na prednje kotače.

Uskoro bi trebali doznati više, a na kraju recimo i da će Kia imati svoju verziju ovog automobila te da će taj model vrlo vjerojatno nositi naziv Stonic. Oba vozila bi na europska tržišta trebala stići do kraja ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1