Hyundai Kona – još jedna najava novog crossovera

Hyundai Kona – još jedna najava novog crossovera

Hyundai je objavio nekoliko video zapisa u sklopu najavne kampanje za svoj novi model, odnosno kompaktni crossover koji će nositi naziv Kona. Priloženi video zapisi ne otkrivaju u potpunosti izgled ovog vozila, no podsjetimo nedavno smo objavili i slike ovog automobila “uhvaćenog” prilikom fotografiranja za marketinške potrebe pa njegov konačni dizajn nije potpuna nepoznanica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenute fotografije su nam otkrile da će Kona biti automobil s osebujnijim dizajnom kojeg karakterizira dvobojna karoserija, dvostruki par prednjih svjetala, a tu su i plastična zaštita pragova, branika i lukova blatobrana spojena sa svjetlima te uže pozicionirana svjetla za maglu.

Kona, za one koji to još ne znaju, je hyundaijev konkurent automobila poput Nissana Juke i sl, a temelji se na platformi modela i20 uz upotrebu određenih dijelova i s većeg i30. Točnije, od većeg kompakta bi posebno trebao posuditi motorizaciju, no službenih potvrda ovih navoda za sada nema. Također, očekuje se da će se u ponudi nalaziti samo izvedbe s pogonom na prednje kotače.

Službena premijera modela Kona će biti održana na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a online predstavljanje možemo očekivati uskoro. Prodaja na europskim tržištima će započeti do kraja godine.

Podijeli:
1